ההשפעות סביבתיות של בזבוז מזון – לקט ישראל

 In 2030 SUSTAINABILITY GOALS

2.5 מיליון טון מזון ירד לטמיון, הושלך, בשנה החולפת בשווי של כ 20 מליארד ₪! יש לכך השפעות חברתיות, כלכליות וסביבתיות עצומות.

דוח אובדן המזון החמישי, של לקט ישראל, BDO והשנה לראשונה, בשותפות המשרד להגנת הסביבה, פורסם לאחרונה. גידי כרוך, מנכ”ל לקט ישראל, מתאר את התוספת בבדיקת העלות הסביבתית בדוח השנה – בעיקר כמות פליטת גזי החממה באובדן המזון. לפי ממצאי הדוח, 6% מסך פליטות הפחמן בישראל מקורם באיבוד מזון, כך שישנה משמעות רבה להפחתת אובדן זה.

לפי גידי, עסקים וארגונים התורמים מזון מבינים כעת שלתרומתם יש גם תועלת סביבתית ולא רק חברתית ויכולים לכמת תועלת זו. בכך, ארגון שתורם מזון יכול לבצע איזון פחמני ולבדוק כמה פליטות פחמן נחסכו בעקבות המזון שהוצל ולא הופנה להטמנה.

בלקט ישראל מקווים כי השותפות עם המשרד להגנת הסביבה סביב הדוח, לצד מעורבות משרד החקלאות, יסייעו בגיבוש מדיניות לנושא, קביעת יעדים ונקיטת צעדים אופרטיביים למניעת בזבוז המזון בישראל.

Recent Posts

Leave a Comment

קורנית דיגיטל VOD מעלהאנלייט VOD מעלה